Què és més novetat? 

La gestió dels ERTO’s i Ajuts als AUTÒNOMS, oooooooooooo als assessors se’ns acaba l’energia.

L’any passat explicàvem que hi havia poques novetats normatives, doncs ara, toca dir que SI, que aquesta campanya ve plena de novetats. Novetats legislatives, SI, algunes, però sobretot, moltes novetats derivades de la gestió de la COVID-19.

Aspectes com els cobraments dels ERTOS (siguin procedents o no), cobraments del CESE d’ACTIVITAT dels autònoms, els cobraments dels Ajuts de la GENE, els NO pagaments o les devolucions de les quotes d’autònoms per les Mútues, etc., faran que aquest any, la campanya de renda sigui entretinguda,…., molt entretinguda, o simplement INOBLIDABLE.

Atenció a tothom que hagi cobrat dels ERTOS que, per norma general, haurà de passar per caixa, SI, haurà de pagar.

Això serà així com a conseqüència que el SEPE es considera segon pagador i, quan hi ha un segon pagador, l’obligació per la presentació de la renta comença als 14.000€ anuals si aquest segon pagador paga més de 1.500€. anuals, i NO als 22.000€, com és la norma amb un únic pagador.

I compte que, normalment el SEPE ha pagat sense retenció, per tant, sumarem els ingressos, però faltaran les retencions pròpies de les percepcions derivades dels ERTOS, que s’hauran d’ingressar ara.

Ja estem avisats que, errors, tant en les percepcions com en les dades fiscals n’hi ha uns quants, i segurament en alguns casos haurem d’esperar fins al final del termini de la campanya, ja que tant el SEPE com la AEAT, s’han compromès a donar la informació fiscal correcta abans no acabi la campanya.

I pels que pel motiu dels ERTOS, tingui resultat a pagar, disposaran d’un fraccionament EXTRAORDINARI en 6 mensualitats, sent el primer termini de pagament el 20 de juliol de 2021.

Més sort tindran els perceptors del IMV (ingrés mínim vital) que, SI que tindran l’obligació de fer la declaració de renda, encara que surti tot a zero (0), i la declaració serà sense ingrés, però compte, com que tenen l’obligació de declarar, què passa si no es presenta en termini ? Doncs …., com a la tómbola, “siempre toca, sinó un pito una pelota” …., regalet embolicat de sanció mínima d’uns 100€.

Per altra banda, també reiterem que l’Agencia Tributària, vestida de guàrdia pretoriana, no para d’innovar en la forma d’aportar informació a l’hora de les activitats empresarials (nous formats de llibres registres obligatoris), més informació a l’hora de declarar els lloguers, confirmació de l’habitatge habitual, etc. I tot això per què? Doncs per fer-los (a ells) la vida més fàcil, si a ells, no pas al “sujeto pasivo” (ja podrien canviar el nom) , i si és més fàcil per ells, segurament ho serà menys pels altres …

I ja que parlem d’innovació de la AEAT, és de justícia destacar que aquest any, la AEAT, a la seva pàgina web té un informador de renda (tipus preguntes freqüents – FAQS), que destaca per la seva utilitat. Dóna informació precisa de les novetats de la campanya, de qui té obligació de declarar, de les opcions de tributació segons la situació personal i familiar, i un llarg etc.

Abans he definit aquesta campanya de renda com a INOBLIDABLE. Ho serà perquè la pròpia Agència Tributària ha calculat la presentació de més de 1.500.000 declaracions noves respecte l’any passat (entre ERTOS i IMV).

I inoblidable per què?

Als dels ERTOS, els hi hem d’explicar que “con la que està cayendo” els hi toca pagar, i als del IMV, que tenen l’obligació de fer la declaració encara que sigui a zero, però evidentment, millor verificar les dades fiscals i, normalment, quan fem una feina, ni que sigui poc, ens agrada cobrar-la.

I nosaltres què?

Els “currantes” tributaris, confinats teletreballant o de cuerpo presente al despatx, amb jornades maratonianes i festius inclosos, explicant lo inexplicable, defenent lo indefensable, lluitant contra el SEPE, contra la Seg Social, i contra els pretorians de la AEAT que, com que la majoria teletreballen, més aviat sembla que NO hi siguin, i si NO hi son …, doncs allò del: Hay alguien más ???? Gaire bé NO donen cites per solucionar problemes, i és clar, el silenci, a banda dels dubtes, genera nervis i malestar.

Per anar acabant, ratificar que l’Agència Tributària, ells solets, van per nota, és un continu, no paren d’enviar notificacions i requeriments, …, deu ser perquè han de justificar que treballen ( a fe de deu que molt) i, dic jo que, com que no atenen al públic, tenen més temps, i si tenen més temps treballen de portes endins, i si treballen, entre els uns, els altres i els de més enllà, tots i tothom, no paren de tocar “els dallonses” i de debò, se’ns acaba l’energia, …., ja portem més d’un any, treballant sense descans i amb una pressió ja gaire bé insuportable.

I ara si, per acabar aquesta benvinguda a la campanya de renda 2020, que serà MEMORABLE i INOBLIDABLE, només em queda fer una menció molt entranyable a tots els CUÑAOS. CUÑAO: “dícese” del familiar, amic, conegut, veí, ex-treballador d’entitat financera o altres bestioles que vestides de persones de bé, i que saben molt de renda …., i que sempre estan disposats a fer un favor en format de consell i/o comentari …., però no se massa bé perquè, de declaracions de rendes, ves per on, ….., que no que no, que no volen molestar, que no és la seva feina.

No ho entenc, si en saben tant …

CUÑAOS: Haberlos … Haylos

Apa, que la campanya us/ens sigui lleu, i que la força ens acompanyi (a tots)

Salut,

Aquí us podeu descarregar la nostra circular informativa sobre la campanya de RENDA 2020

Si desitges més informació sobre la DECLARACIÓ DE RENDA 2020 o de qualsevol altre servei d’assessoria Online o l’especial del portal del client, que oferim a pimes i autònoms, contacta amb nosaltres o truca’ns al 937369860.